På gång

Aktiviteter som Allkorn arrangerar, har del i eller kan tipsa om. Klicka på understrukna rubriker för mer information.


Söndag 3 juli
Bak- och mölledag
I Blåherremölla, Skåne, maler man i den gamla vattenmöllan och bakar bröd i den vedeldade stenugnen. Bröd och stenmalet mjöl till försäljning. Ugnen tänds cirka kl 9. Fler datum för bak- och mölledagar tillkommer.

Söndag 10 juli
Kulturspannmålens dag
Firas den 10 juli i Häglinge, Skåne, med fältvandring, bakning av bröd och filmvisning med Åsa Sonjasdotter. Även takläggning med halm. Mer info följer.

Söndag 10 juli/Sunday 10 July
Odlade berättelser/Cultivating stories
Välkommen till ett interdisciplinärt program vid odlade åkrar i Häglinge den 10 juli och 18 september, och på Malmö Konstmuseum 15 och 17 september. En shuttle-buss hämtar och lämnar besökande vid tågstationen i Sösdala.

Welcome to an interdisciplinary program series by cultivated grainfields in Häglinge, South Sweden, July 10 and September 18, and at Malmö Art Museum, September 15 and 17. A shuttle bus is available for visitors to and from the train station of Sösdala.

Söndag-måndag 10-11 juli
Ekodagarna
2022 års Ekodagar i Marstrand, Bohuslän, har tema "Bondemakt". Föredrag om bland annat frömarknaden och vinsterna i att kapa mellanled vid försäljning. För program se Ekolantbruk.se/ekodagarna

Söndag 24 juli/Tisdag 26 juli/Torsdag-fredag 28-29 juli
Ölands Museum Himmelsberga
Fältvandring bland kultursorter i samarbete mellan Länsstyrelsen i Kalmar, föreningen Allkorn och Ölands Museum.

Slutet av juli
Fältvandring Ekhaga
Fältvandring i slutet av juli i Allkorns demoodlingar på Ekhaga försöksgård, Uppsala. 20 vårsådda spannmålssorter. Mer info följer.

Tisdag 9 augusti
Ekologisk fältvandring
Välkommen på ekologisk fältvandring på Färsna gård, Norrtälje. Kl 10-12. Forskaren Matti Leino och projektledaren Tobias Nilsson guidar i gårdens demo-odlingar, uppförökningsytor och försök. Det är spannmål och ärtor som kan skådas och däribland finns de lokala sorterna Lantvete Uppsala samt Roslags svarthavre i samodling med gul- och gråärt. Besökare ges även tillfälle att bekanta sig med äldre tiders maskiner och redskap som nu används vid småskalig hantering av spannmål och baljväxter.
Arrangör: Länsstyrelsen i Stockholms län

Lördag 20 augusti
Fältvandring på Silkesmo gård
Hos Carina och Teodor Nimmersjö på Silkesmo gårds lantbruk i Seltjärn, Örnsköldsviks kommun. Kl 13-16. Fältvandring med ett flertal olika sorters kultursäd av råd, vete, korn och havre. Vi fikar och delar varandras erfarenheter inom ämnena småskalig spannmålsodling och självhushållning.

Söndagen 24 augusti
Fältvandring hos oss i Widichs
Bodarne 19, Gustafs (Dalarna) kl 14.00-17.00. Mer info senare.

Söndagen 11 september
Kulturarvsdagen: Bak- och mölledag
I Blåherremölla, Skåne, maler man i den gamla vattenmöllan och bakar bröd i den vedeldade stenugnen. Bröd och stenmalet mjöl till försäljning. Ugnen tänds cirka kl 9.